Sve informacije možete zatražiti na info@digitalnahrvatska.org

Strategija inovacija RH.

2014. - 2020.

Opis projekta

Strategija poticanja inovacija RH 2014. – 2020. Nositelj projekta je Ministarstvo gospodarstva, a glavni partner na projektu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Projekt se proveo uz savjetodavnu potporu Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), a uključio je sve sudionike koji sudjeluju u definiranju i provođenju inovacijske strategije: državna tijela, znanstvene organizacije, predstavnike gospodarstva i regionalnog razvoja.

Jedan od ključnih problema u Hrvatskoj je nedovoljan stupanj uporabe inovacija i znanstvenih rezultata u razvoju gospodarstva. Osnovni zaključci trenutnoga stanja: nepostojanje cjelovite i općeprihvaćene strategije inovacija u Hrvatskoj. Jedini dokument koji je povezan s inovacijama je MZOS dokument Znanstvena i tehnologijska politika RH 2006. – 2010. i akcijski plan ZiT 2007. – 2010.; Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta do sada nisu intenzivnije surađivali na unapređivanju inovacija.

Strategija poticanja inovacija poduprire gospodarski razvoj, socijalno blagostanje i održivost okoliša kao nacionalnog prioriteta. Upravljanje inovacijama provodi se u okviru različitih institucija i poslovnih subjekata, a često uz potporu inozemnih partnera u realizaciji pojedinih projekata (svjetska banka, OECD, EU) Kako bi se pojedinačne aktivnosti koje provode sudionici provedbe inovacijske politike dodatno koordinirale, uskladile i osnažile, predložena je i usvojena “Nacionalna strategija poticanja inovacija RH 2014. – 2020”.

Dugoročan i krajnji cilj projekta je definiranje nacionalnoga inovacijskog sustava s ulogama ključnih sudionika i glavnim aspektima razvoja i provođenja inovacijske politike u od 2014. do 2020. uz naglasak na povezanost i potporu inovacija razvoju i rastu ključnih gospodarskih sektora.

Detalji projekta

  • Korisnik MInistarstvo gospodarstva
  • Datum 13. January 2013
  • Tagovi strategija
Prikaži više

Povezani projekti

Back to Top

Podaci za kontakt

Ulica grada Vukovara 78 Web: www.digitalnahrvatska.org